Zorgtoeslag berekenen

zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag berekenen? Online aanvragen?

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om tegemoet te komen in de kosten van een zorgverzekering. Mensen met een laag (midden) inkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Zo blijft de zorg voor hen betaalbaar en toegankelijk. Hoeveel zorgtoeslag iemand kan krijgen, hangt af van onder andere het inkomen en de leefsituatie.

Wanneer heb ik recht op zorgtoeslag?

Om zorgtoeslag te krijgen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Uw inkomen mag bijvoorbeeld niet te hoog zijn. Ook uw vermogen (zoals spaargeld) mag niet te hoog zijn.

Zorgtoeslag 2018 hoger

De zorgtoeslag gaat voor alleenstaanden met een minimum inkomen in 2018 met +-120 euro per jaar omhoog. In 2015 was het maximale bedrag € 78,- per maand. In 2018 zal de zorgtoeslag maximaal € 94,- per maand bedragen. De maximale zorgtoeslag voor een eenpersoonshuishouden zal in 2017 ongeveer€ 1.128 zijn en voor meerpersoonshuishoudens zal dit ongeveer € 2.112,-  zijn.

Kan ik zorgtoeslag krijgen?

Om zorgtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner in 2018 aan de volgende voorwaarden voldoen:

U bent 18 jaar of ouder
U hebt een Nederlandse zorgverzekering
Uw (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog
U hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
Uw (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog
Bent u nog geen 18 jaar, of is uw toeslagpartner nog geen 18 jaar? Kijk dan ook bij 18 jaar.

Aanvullende regels

In sommige situaties kunt u geen zorgtoeslag krijgen of gelden er aanvullende regels. Bijvoorbeeld als u militair bent.
Ik woon of werk in het buitenland.

Zorgtoeslag in het buitenland
Woont u (of uw toeslagpartner) in het buitenland? En werkt u in Nederland of krijgt u een pensioen of uitkering uit Nederland? Dan kunt u zorgtoeslag krijgen als het gaat om:

een land dat hoort bij de EU, de EER of Zwitserland; een land waarmee Nederland een socialezekerheidsverdrag heeft gesloten.
Woont u in een ander land? Dan kunt u alleen zorgtoeslag krijgen als u verplicht verzekerd bent in Nederland. Als u woont of werkt buiten Nederland, kunt u soms ook zorgtoeslag krijgen.

Zorgtoeslag voor 1 september aanvragen

U moet de zorgtoeslag elk jaar vóór 1 september aanvragen.
18 jaar! Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u zorgtoeslag aanvragen als u ook aan de andere voorwaarden voldoet.

Ik word 18 jaar

U kunt zorgtoeslag krijgen vanaf de maand die volgt op de maand waarin u 18 jaar bent geworden. U moet namelijk vanaf die maand premie voor uw zorgverzekering betalen. Tot 18 jaar bent u gratis verzekerd tegen ziektekosten. U betaalt dus geen premie en krijgt daarom geen zorgtoeslag. Ook als u jonger bent dan 18 jaar en een kind hebt, hebt u geen recht op zorgtoeslag. U bent namelijk allebei gratis verzekerd tegen ziektekosten.

Bereken gratis zorgtoeslag!

Wilt u weten hoeveel zorgtoeslag u kunt krijgen? Maak dan gratis een proefberekening.  Zorgtoeslag berekenen

Zorgtoeslag makkelijk aanvragen?

Bereken uw maximale zorgtoeslag en vraag de zorgtoeslag 2017 of 2018 binnen enkele minuten aan! Wilt u ook gemakkelijk  zorgtoeslag aan te vragen, wijzigen of stopzetten? Geen gedoe met formulieren of de belastingdienst! Ontvang maximale zorgtoeslag in 3 simpele stappen.  Zorgtoeslag aanvragen

Gezondheidsproducten, Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen

Een goede gezondheid is voor iedereen het belangrijkste dat er is. Ben je op zoek naar een uniek en veilig gezondheidsproduct of medisch hulpmiddel? Er is voor elk wat wils op deze web winkels overzicht te vinden, van opticiens tot hulpmiddelen voor ouderen, en van zorgtoeslag online te berekenen tot lichttherapie. Gezondheidsproducten

Zorgverzekering 2018 vergelijken!

Vergelijk eenvoudig en transparant zorgverzekering 2018. Vergelijk meer dan 100 zorgverzekeringen 100% onafhankelijk en kies voor de beste deal! Bereken uw premie en sluit uw zorgverzekering online af. Zorgverzekering vergelijken

ZorgverzekeringExperts.nl is gecertificeerd lid van WebwinkelKeur; het kwaliteitskeurmerk voor webwinkels en consumenten – online kopen bij betrouwbare webwinkels.

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk