— Alles wat u moet weten —

vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijk zorgverzekeringen!

Verstandige keuze!

Zorgverzekering vergelijken is een verstandige keuze wanneer u een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten. Vergelijk nu via onze onafhankelijke vergelijker.
Zorgverzekering vergelijken is een van de meest uitgevoerde online activiteiten van consumenten aan het einde van het jaar. Op internet kunnen veel verschillende vergelijkers gevonden worden, maar ze zijn niet altijd even onafhankelijk en betrouwbaar. De vergelijker die u kunt vinden op zorgverzekeringsexpert.nl is in ieder geval wel betrouwbaar en geeft u een onafhankelijk overzicht met beschikbare zorgverzekeringen in Nederland met de bijbehorende basispremies.

Zorgverzekering 2018? Vergelijk en sluit direct af!

Wilt u graag zorgverzekering vergelijken? Het enige wat u hoeft in te vullen zijn uw geboortedatum, geslacht, postcode en of u wel of geen gezinsleden wilt meeverzekeren. Natuurlijk kunt u ook direct van de vergelijker op deze pagina gebruik maken zonder het invullen van persoonlijke gegevens. U ziet de premies van de basisverzekering gesorteerd op premiebedrag staan.

Waarom is een onafhankelijk zorgverzekering vergelijken zo belangrijk?

Door gebruik te maken van een onafhankelijke zorgverzekering vergelijker weet u zeker dat u een zo voordelig mogelijke zorgverzekering kiest. Er zijn op internet ook vergelijkers te vinden die niet onafhankelijk zijn er vreemde sorteringen laten zien. Vaak gebeurt dit met als reden dat u een zorgverzekering afsluit waarbij de aanbieder van de vergelijker een zo hoog mogelijke vergoeding ontvangt per afgesloten zorgverzekering. Op zorgverzekeringsexpert.nl kunt u wel onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijken zonder dat de zoekresultaten gemanipuleerd worden. Zo helpen we u bij het vinden van de meest voordelige zorgverzekering.

Wanneer is de beste tijd om zorgverzekering te vergelijken?

De eerste bekendmaking van de zorgpremie voor de basisverzekering 2018 wordt traditiegetrouw gedaan door zorgverzekeraar DSW. Deze heeft als eerste zorgverzekeraar in Nederland de zorgpremie voor 2018 bekend gemaakt. Bij DSW basisverzekering bedraagt de jaarpremie in 2018 € 1.290 ofwel € 107.50 per maand. In de maanden september, oktober en november maken zorgverzekeraars hun premie 2018 bekend. Uiterlijk 19 november 2017 moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor zorgverzekering 2018 (basisverzekering 2018) bekend hebben gemaakt. Vanaf dat moment kunt u het beste zorgverzekeringen vergelijken en bekijken waar u in 2018 het beste en voordeligste uit bent.

Populairste overstapmaanden: december en januari
Het kan zeker aantrekkelijk zijn om niet te snel een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Vooral in de laatste maanden december en januari doen zorgverzekeraars hard hun best om nieuwe verzekerden binnen te halen. Vaak zijn er dan extra aantrekkelijke acties met zorgverzekeringen.

Tot wanneer is het mogelijk om een zorgverzekering op te zeggen?

U hebt tot 1 januari 2018 de tijd om uw huidige zorgverzekering bij uw zorgverzekeraar op te zeggen. Er zijn veel zorgverzekeraars die u gratis aanbieden uw oude zorgverzekering op te zeggen zodra u een nieuwe zorgverzekering afsluit. Zorg ervoor dat u een schriftelijke bevestiging ontvangt van uw nieuwe zorgverzekeraar waarin staat dat uw oude zorgverzekering voor u wordt opgezegd. Mocht er dan iets fout gaan bij het opzeggen, dan hebt u zwart-op-wit staan dat uw nieuwe zorgverzekeraar verantwoordelijk is m.b.t. opzegging.

Tot wanneer is het mogelijk om een nieuwe zorgverzekering te kiezen?

U kunt tot 1 februari 2018 een nieuwe zorgverzekering kiezen. Zorg er wel voor dat uw oude zorgverzekering voor 1 januari 2018 is opgezegd. Uw nieuwe zorgverzekering gaat altijd met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 in.

Wat zijn de meest populaire zorgverzekeraars / zorgverzekeringen 2018?

Bij het zorgverzekering vergelijken voor 2018 wordt veel gekeken naar zorgverzekeringen van de zorgverzekeraars FBTO, PMA, Univé, DSW, CZ, OHRA, Zilveren Kruis, Aevitae, Ditzo, Interpolis, Avero Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, National Academic, Promovendum en Menzis.

Welk type basisverzekering 2018 is populair om te vergelijken?

Populairste basisverzekeringen
Het type basisverzekering 2018 waar veel interesse in is tijdens het vergelijken is de restitutie zorgverzekering. Bij dit type basisverzekering mag een verzekerde zelf kiezen door welke zorgverleners hij/zij behandeld wil worden (vrije zorgkeuze). Het is de duurste vorm van de basisverzekering. De naturaverzekering is na de restitutiepolis populair. Bij een naturaverzekering dient de verzekerde naar zorgverleners te gaan waarmee een zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Dit type basisverzekering is goedkoper dan de restitutieverzekering, maar is dus wel beperkter qua zorgkeuze. Wanneer men een vergelijking maakt voor de zorgverzekering 2018 houdt men vooral rekening met de kosten van de huidige zorgverzekering 2017 om tot een keuze te komen.

Aanvullende verzekeringen en vergelijken van tarieven
Er is ook veel interesse in het vergelijken van aanvullende verzekeringen met name voor de tandarts en fysiotherapie. Daarnaast vergelijkt men graag de tarieven van zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars hebben namelijk ieder jaar een overzicht waarin alle vergoedingen staan vermeld. Door deze naast elkaar te leggen hebt u een duidelijk overzicht en kunt u een zorgverzekering kiezen die bij u past. Vergeet vooral niet om ook de polisvoorwaarden van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Welke vormen van zorg zijn populair bij het zorgverzekering vergelijken?

Men kijkt vooral tijdens het zorgverzekering vergelijken naar de dekking van de volgende vormen van zorg: alternatieve geneeswijze, dekking voor het buitenland, vergoedingen bij diabetes, zorg voor het hele gezin, kraamzorg (zwangerschap), brillen/lenzen, ooglaseren, steunzolen, orthodontie (kinderen en volwassenen), psychologische hulp, fysiotherapie en tandarts.

Welke soorten kortingen zijn populair bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Tijdens het vergelijken / afsluiten van een zorgverzekering let men vooral op de kortingen: collectiviteitskorting, korting voor studenten, korting 18 jaar en korting voor nieuwe verzekerden. Ook cadeaus zijn populair zoals een gratis tablet (b.v. Apple iPad Air 2 of Samsung tablet), gratis console (b.v. Xbox One of Playstation 4), gratis condooms en gratis doorlopende reisverzekering. De HEMA zorgverzekering doet het ook altijd goed, omdat bij een HEMA zorgverzekering de verzekerde o.a. korting krijgt op alle aankopen bij de HEMA.

Vergelijk zorgverzekeringen

Aanvullende verzekeringen en vergelijken van tarieven
Er is ook veel interesse in het vergelijken van aanvullende verzekeringen met name voor de tandarts en fysiotherapie. Daarnaast vergelijkt men graag de tarieven van zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars hebben namelijk ieder jaar een overzicht waarin alle vergoedingen staan vermeld. Door deze naast elkaar te leggen hebt u een duidelijk overzicht en kunt u een zorgverzekering kiezen die bij u past. Vergeet vooral niet om ook de polisvoorwaarden van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.